
اینتل
در دنیای امروزی Intel را بهعنوان یک پیشتار در زمینهی تولید پردازنده کامپیوتر میشناسند. شروع معروفیت این برند امریکایی با تولید پردازندهی x86 اغاز شد که امروزه در اکثر کامپیوترها از آن استفاده میشود. بنابراین بهراحتی میتوان حدس زد که بزرگترین مشتریهای اینتل سازندگان مطرح لپتاپ و کامپیوترها در جهان امروزی میباشد. البته به این موضوع باید اشاره کرد که پردازنده تنها محصول این کمپانی نیست.
اینتل برای نشان دادن قدرت خود به رقیبانش دست به تولید انواع کارت شبکه، فلش مموری، انواع حافظه و البته تراشههای گرافیکی نیز زده است و فعالیت خود را در دنیای فناوری در زمینهی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا سوق داده و برای گسترده کردن فعالیت خود با برخی از شرکتهای مطرح دنیا نظیر دل، اچپی، لنوو و البته اپل نیز از مشتریان پردازندههای اینتل محسوب میشود و همین موضوع باعث شد که امکان استفاده از سیستمعامل ویندوز در کامپیوتر مک و مکبوکها فراهم شود.
و اما چرا این موضوع بهصورت رسمی از زبان کمپانی اپل و اینتل بیان نشد؟، خود توانسته یک معمای بدون جواب در جهان باقی بماند.
اما اکنون نگاهی بیاندازیم به تاریخچهی این کمپانی ابرقدرت
شرکت اینتل فعالیت خود را بهواسطهی گوردون ای. مور (Gordon E. Moore) و رابرت نویس (Robert Noyce) فیزیکدان آغاز کرد و البته ناگفته نماند شخص سومی هم بهنام آرتور راک وجود دارد که توانست سرمایه اولیه اینتل را برای تاسیس شرکت رقمی به معادل ۲.۵ ملیون دلار فراهم کند.
اما ایدهی گذاشتن نام اینتل از کجا نشأت گرفت؟
در ابتدا قرار بود که نام این کمپانی ترکیبی از اول اسم موسسان آن باشد یعنی مور نویس که بعدها با مخالفت شدید هردو به دو دلیل مذکور مواجه شد.
دلیل اول این بود که برای یک شرکت فناوری مور نویس خیلی ساده بود و اما دلیل دوم که اهمیت بیشتری دارد کلمهی مور نویس moore noyce از لحاظ آوایی خیلی شبیه به More Noise بود و همین موضوع امکان داشت کیفیت و اصالت این کمپانی را در ذهن کاربران و مشتریان خدشهدار کند و اما در اخر اینتل را که از ترکیب «Integrated Electronics» ایهام گرفتهشده بود برروی کمپانی خود گذاشتند که این نامگذاری حواشیهای زیادی را بههمراه داشت چرا که این نام از ابتدا برای یک
شرکت هتلداری بهنام Intelco بود که نهایتا موسسان اینتل وادار به خرید امتیاز نام ذکر شده از شرکت Intelco شدند.
نوبتیام باشه نوبته سیر تکامل محصولات اینتل شد. این کمپانی که سابقهی دیرینه در زمینهی تولید قطعات سختافزاری کامپیوتر دارد اولین تولیدات خود را با انواع حافظههای استاتیک و داینامیک شروع کرد و بعدها تولید پردازنده ( مغز سیستم) و دیگر قطعات را در برنامههای خود گنجاند که دست از قضا همین پردازندهها سکوی پرتاب این کمپانی به قلههای موفقیت شد. بهطورکلی همین خلاقیتهای اینتل در تولید سختافزار بود که در فناوری کامپیوترهای بزرگ به سمت کامپیوترهای شخصی قدم بردارد و تولید کنندگان را نیز قادر به تولید کامپیوترهای کوچک کند.
برندهای نامآشنا در فارس بازار